Top 3 documentaires over onze planeet

Zin om lekker op de bank te ploffen voor de buis? En wil je tegelijkertijd waardevolle en bijzondere dingen zien? Bekijk dan deze top 3 documentaires over onze planeet 🎞 🌍👇

Breaking Boundaries 🌍

Breaking Boundaries geeft kristalhelder de noodzaak van een stabiele planeet weer. Onze levensstijl maakt of kraakt de planeet. Bewegen richting een duurzame samenleving is vanaf nu elke dag nodig als wij onze planeet voor onszelf leefbaar willen houden. Geen zin in apocalyptische toestanden? Kijk dan deze docu.

Kiss the Ground 🌱

Kiss the Ground gaat over de processen die zich afspelen in de grond onder onze voeten die waardevol zijn voor een positieve impact voor klimaatverandering. Werk je in de landbouw of heb je te maken met voedselproductie? Dan zou ik deze docu zeker kijken.

Fantastic Fungi 🍄

Fantastic Fungi gaat over de rol die schimmels spelen in het leven op aarde. Klinkt vies hè? Toch kijken. De docu laat onder meer een samenwerking zien tussen bomen en schimmels die je niet voor mogelijk houdt. Bovendien geeft de documentaire een interessante optie voor de genezing van kanker.

Hongerig naar meer?

Op plek 4 en 5 staan voor mij A Life on Our Planet en Seaspiracy.

Waar zie je ze?

Alle bovengenoemde docu’s zijn momenteel (augustus 2021) te zien op Netflix.

Liever online blijven? Je kunt ook..

Leer over
...meer via Mens en Klimaat leren over onze planeet.
Vraag en antwoord
.. de meest gestelde vragen bekijken.